Urban arrow in de stad
Picture of Fietsen Jurgen

Fietsen Jurgen

Zou je ooit een auto kopen op het zicht, gewoon omdat die er zo mooi uitziet? Natuurlijk niet. Je wilt weten hoe de wagen aanvoelt, hoe snel ze optrekt, hoe ze de bochten neemt en hoe comfortabel ze zit. Dit kom je alleen te weten als je er een tijdje mee rondrijdt. Bij een fiets is dat helemaal hetzelfde. Een testrit met je nieuwe fiets is zelfs nóg belangrijker, omdat je die zelf in beweging moet trappen.

Shoppen met je lichaam

Toch wordt een testrit vaak onderschat. Een toertje op de parking of een stukje langs de straat, maar zoiets is eigenlijk niet voldoende. Je moet kritisch testen of de fiets écht bij je past, en dat doe je enkel op het gevoel. Hoe ervaar je bij een e-bike het verschil tussen een motor vooraan, in het midden of achteraan? Voel je je veilig en stabiel in de bochten? 

Je nieuwe fiets wordt je beste maatje voor tienduizenden kilometers, het is dus belangrijk dat die perfect op jouw lichaam is afgestemd. Zodat je met veel plezier rondfietst, zonder zorgen. En met een correcte houding, om zeker geen lichamelijke kwaaltjes op te lopen.

Elektrische Fietsen Jurgen testritje maken

Testen = checken

Eigenlijk zorgt een degelijke testrit voor een antwoord op verschillende belangrijke vragen die je je moet stellen:

  • Zit je lekker comfortabel?
  • Bolt de fiets goed, zonder wrijving?
  • Moet je niet te veel voorover buigen?
  • Voelen de handgrepen goed aan?
  • Schakelt de fiets vlot, ook op hellingen?
  • Voel je je veilig en stabiel, ook in de bochten?
  • Heb je de motor liefst vooraan, in het midden of achteraan?
  • Fietst het makkelijk met fietszakken?
  • Zijn de remmen accuraat?
checklist

Neem uitgebreid de tijd

We kunnen het niet genoeg herhalen: neem uitgebreid de tijd voor een testrit. Daarbij denken wij aan uren in plaats van minuten. Probeer de fiets eens uit op verschillende soorten ondergrond. Fiets je naar het werk of ben je van plan dat te doen? Leg die route dan eens af met de nieuwe fiets en vertel ons je ervaringen.

Doe dit best in dezelfde kleren waarmee je het vaakst fietst. En probeer de afspraak voor een testrit te maken op een zonnige dag, zodat je er alle tijd voor kunt nemen en genieten. Zonder te snel te hoeven fietsen om die dreigende 

Neem uitgebreid de tijd

We kunnen het niet genoeg herhalen: neem uitgebreid de tijd voor een testrit. Daarbij denken wij aan uren in plaats van minuten. Probeer de fiets eens uit op verschillende soorten ondergrond. Fiets je naar het werk of ben je van plan dat te doen? Leg die route dan eens af met de nieuwe fiets en vertel ons je ervaringen.

Doe dit best in dezelfde kleren waarmee je het vaakst fietst. En probeer de afspraak voor een testrit te maken op een zonnige dag, zodat je er alle tijd voor kunt nemen en genieten. Zonder te snel te hoeven fietsen om die dreigende donkere regenwolk voor te blijven.

Wees lekker egoïstisch

Bij een testrit mag – nee, moet – je egoïstisch zijn en aan jezelf denken. Het is niet omdat je een fantastische online review las over een specifieke fiets dat jij diezelfde ervaring zal beleven. Elke fietservaring is voor iedereen anders. Enkel jouw eigen mening en gevoel telt. Hoe mooi de sportieve foto’s en filmpjes over fietsen wel zijn, jijzelf bent de enige die kan aanvoelen of de fiets écht goed zit.

Overtuigd? Maak een afspraak voor een testrit en probeer dit zelf eens uit.

Vakantiefietsen

Fietsen Jurgen verandert van naam...

Coronamaatregelen

Fietsen Jurgen blijft dicht bij, ook tijdens deze periode helpen we je graag verder. We namen alle maatregelen om je veilig te bedienen.

Atelier

Om je fiets binnen te brengen of af te halen kan je telefonisch een afspraak maken.

Winkel

De winkel is open, op afspraak. Wil je graag langskomen kan je een afspraak inplannen.

Lockdown-team2