FIetsen Jurgen Zadel brooks
Foto van Fietsen Jurgen

Fietsen Jurgen

Misschien wat oppassen met wat we zeggen in deze #metoo-tijden, maar we menen het: jouw zitvlak interesseert ons. Heeft moeder natuur je voorzien van een royale portie stevige billen, cultiveer je je netjes afgetrainde sportieve poep of dartel je rond met een smal kippenkontje? Hoe welgebouwd je achterwerk ook, het verdient een aangepast zadel op je fiets.

Zadelpijn, puistjes en slapende willy’s

Een van de meest voorkomende blessures bij fietsers is zadelpijn. Beginnende fietsers hebben tijdens een lange rit vaak last van pijnlijke zitbeenknobbels. Gewoon omdat hun lichaam niet gewend is aan zoveel plotse wrijving. De binnenzijde van het dijbeen kan schuren tegen het zadel, zeker als je lang met een te smal zadel over een onregelmatig wegdek hobbelt. Zo raakt de huid geïrriteerd en kunnen kleine schuurplekken of schaafwondjes ontstaan, waaruit soms zelfs puistjes komen piepen.

Ongetraind veel kilometers malen over de kasseien kan ook gevoelloosheid van de genitaliën veroorzaken. Zonder daarbij in details te treden, lijkt het of je pronte mannelijkheid na een stevige rit heel wat minder trots wordt en zelfs even een dutje doet. Dat komt door een verhoogde druk op de zenuw of op de bloedvaten die de zenuw bevoorraden. Gelukkig is dit maar tijdelijk en keert het gevoel achteraf snel weer terug.

Tot in de puntjes afgesteld

Met een goed afgestelde fiets hoef je die vervelende kwaaltjes niet mee te maken. No more pain in the ass! De juiste zadelhoogte is belangrijk, zodat je zitvlak stabiel zit en niet voortdurend over het zadel schuift. Ook de afstand tussen zadel en stuur moet perfect zijn afgestemd op je lichaam. Anders buig je misschien te veel voorover of leun je achterover en moet je schaamstreek of achterwerk extra druk opvangen. De afstellingen zijn zo cruciaal dat we die op onze testfiets heel nauwkeurig voor jou bepalen.

Even belangrijk is de juiste keuze van zadel. Dat is voor iedereen heel verschillend en persoonlijk. Daarom staan wij toch wat sceptisch tegenover andere fietsenwinkels die standaard fietsen aanbieden met zadel en al. Je hebt natuurlijk heel wat zadels met gel en ‘padding’ die de druk onder jouw gewicht verdelen, maar jouw poep verdient écht wel een goed aangepast zadel. Dat bepaalt minstens de helft van jouw fietsplezier!

Testzadels cambium

Brooks, de Rolls-Royce voor je poep

De Rolls-Royce onder de zadels zijn die van Brooks England. Ze zijn verdorie écht zo comfortabel en duurzaam als ze eruitzien! Het bedrijf werd opgericht in 1866 en al anderhalve eeuw lang ontwerpen de Britse designers de allerbeste zadels voor de gepassioneerde fietsfreak.

Een Brooks-zadel herken je meteen. Het is tijdloos: retro genoeg voor de hippe vogels en tegelijkertijd heel eigentijds zodat het perfect bij een moderne fiets past. En – misschien wel het belangrijkst – het is zo stevig gebouwd dat je zo’n zadel wellicht nooit hoeft te vervangen!

FIetsen Jurgen Zadel brooks leder

Welk model van zadel moet je kiezen?

Kom je je fiets bij Fietsen Jurgen samenstellen, zal je merken dat er echt wel véél types zadels zijn. Wellicht zelfs meer dan je verwacht. Welk model moet je precies kiezen? Die beslissing hoef je gelukkig niet alleen te maken. We laten onze ervaring spreken en geven graag het juiste advies, want die belangrijke keuze hangt af van verschillende factoren. Jouw lichaamsbouw en rijstijl, maar ook je lichaamshouding tijdens het fietsen en het model van je fiets.

Maak dus een afspraak, dan maken wij graag tijd voor jou. Niet alleen luisteren we naar je fietservaring, wensen en plannen. We meten ook alles heel minutieus na en tijdens je testrit ervaar je vanzelf hoe natuurlijk het zadel aanvoelt en of alles wel goed zit. Want jouw poep is het écht wel waard!

Leef je mooiste leven, maak nu je afspraak

[ameliabooking category=9]

Fietsen Jurgen verandert van naam...

Coronamaatregelen

Fietsen Jurgen blijft dicht bij, ook tijdens deze periode helpen we je graag verder. We namen alle maatregelen om je veilig te bedienen.

Atelier

Om je fiets binnen te brengen of af te halen kan je telefonisch een afspraak maken.

Winkel

De winkel is open, op afspraak. Wil je graag langskomen kan je een afspraak inplannen.

Lockdown-team2